ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Elevii ar putea să primească, din toamna acestui an, câte 250 de lei pentru pentru achiziționarea de cărți, rechizite și echipament sportiv, potrivit unui proiect postat spre consultare publică de către Ministerul Educației Naționale.
Sprijinul financiar se acordă sub formă de tichete educaționale de tip tichet social.

„Programul constă în acordarea de tichete educaționale de tip tichet social în valoare de 250 lei (5 tichete, fiecare în valoare de 50 de lei ), fiecărui beneficiar pentru achiziționarea de echipament sportiv, carte școlară (manuale școlare, auxiliare didactice, literatură obligatorie prevăzută în bibliografia programelor școlare, atlase, dicționare) și rechizite, în anul școlar 2019-2020”, se arată în proiectul mai sus menționat.

Potrivit sursei citate, beneficiarii acestui program național intitulat „Merg la școală” sunt elevii din învățământul primar, gimnazial și liceal și profesional de stat, care sunt înscriși și frecventeză o unitate de învățământ preuniversitar de stat, conform Legii educației naționale nr. 1/2011.

Tichetele trebuie solicitate de părinți, prin completarea unei cereri, și se acordă în anul școlar 2 019-2020 începând cu luna următoare celei în care beneficiarul solicită tichetul.

Propunerile, sugestiile sau opiniile cu privire la proiectul de act normativ supus dezbaterii publice pot fi trimise pe adresa de e-mail traian.saitan@edu.gov.ro, în termen de 10 zile calendaristice de la publicarea acestuia (29 iulie 2019).
Proiectul este disponibil pe site-ul Ministerului Educației Naționale.