ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Propunerea PSD pentru funcția de ministru al Educației, prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, a devenit cunosct la finalul anului trecut, când i-a spus ambasadorului Rusiei la București, că în Georgia încă se mai văd urmele tancurilor rusești.

Valeri Kuzmin, ambasadorul rus, spusese că trupele țării sale au intervenit în Georgia, dar „din greșeală” au mers prea departe.

„În ceea ce privește estul Ucrainei, din Ucraina ați auzit scenarii despre trupe rusești care s-ar afla în această regiune, despre influența pe care o are Federația Rusă în această zonă. Până acum nici măcar o filmare a sateliților americani nu a arătat măcar un număr sau un automobil care să aparțină Federației Ruse.(….) Rusia, niciodată nu a intervenit în Donbas pentru că atunci când a intervenit în Abhazia în două zile, din greșeală a ajuns în Tbilisi, dar după ce au înțeles greșeala au dat comandă și trupele s-au retras” a afirmat Kuzmin.

Replica profesorului Popa a fost scurtă și la obiect:

„Eu aș dori să mă refer la tematica învățământului și a economiei. Ați amintit de Georgia, domnule ambasador...Am fost și eu recent în Georgia, și metaforic vorbind, încă se mai văd urmele tancurilor oprite la 25 km de Tbilisi. Și iată un motiv  pentru care ar trebui să colaborăm în domeniul economic și științific. Poate împreună, cele două state, cercetătorii din cele două state, ar putea lucra la sistemul de frânare al tancurilor astfel încât să se oprească mai repede și nu în câțiva zeci de kilometri”, a replicat rectorul Universității din Suceava.