ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cinci medalii de argint și trei de bronz pentru echipa de fete a României, care a participat la Olimpiada Europeană de Matematică, desfășurată anul acesta la Bușteni.

România a participat cu două echipe, care s-au clasat pe locurile 10-11. Competiția a fost dominată de Rusia, SUA și Bulgaria.

Medalii de argint: Ioana Alexandra Teodorescu, Raluca Cobzaru, Clara Maria Dima, Lenca Iarina Cuturela și Doina Chiroiu.

Medalii de bronz:  Andreea Dima, Ramona Deaconu și Ana Maria Radu.

Lotul a fost însoțit de Maria Romina Ivan, fost olimpic internațional, Hajnalka Csapό, profesor la Colegiul Marton Aron din Miercurea Ciuc și Sena Azis, profesor la Școala Gimnazială 56 din București, potrivit b1.ro.

Competiția s-a desfășurat în perioada 10-16 aprilie la Bușteni și a fost organizată de Societatea de Științe Matematice din România (SSMR), în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice, Primăria Bușteni și Inspectoratul Școlar Județean Prahova.