Ministerul Educației Naționale afirma că înscrierea copiilor în unitățile de învățământ preuniversitar nu depinde de vaccinarea acestora, se arată într-un răspuns oficial adresat Asociației Părinților pentru o Educație Sănătoasă, în 2013.

În răspunsul semnat de Secretarul de Stat Vasilica Ștefania Duminică, se precizează că „Familia trebuie să asigure creșterea și educarea copiilor. În baza Codului Familiei, Art.1 „Drepturile părintești se exercită numai în interesul copiilo” și Art.101 „Părinții sunt datori să îngrijească de persoana copilului. Ei sunt obligați să crească copilul, îngrijind de sănătatea și dezvoltarea lui fizică, de educarea, învățătura și pregătirea profesională a acestuia”.


În concluzie, având în vedere că dreptul la educație și sănătate trebuie asigurat de instituțiile statului împreună cu familia, înscrierea copiilor în unitățile de învățământ preuniversitar nu este condiționată de vaccinarea acestora”, arată documentul citat.

Senatorul PMP Cristian Lungu a anunțat  zilele trecute că Ministerul Sănătății a cerut Inspectoratelor Județene să condiționeze înscrierea copiilor la școală de vaccinarea obligatorie a acestora. Ministerul Educației Naționale nu a reacționat, până acum, la această informație.

 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews