ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Klaus Iohannis a promulgat, luni, legea care prevede că învățământul general obligatoriu este extins treptat până în anul 2030, astfel încât grădinița și liceul devin obligatorii, după cum a anunțat ActiveNews în cursul zilei de azi.

Jurnalistul Gabriel Popa a comentat, amar, graba cu care șeful statului a promulgat legea propusă de coaliția de guvernământ.

„Așadar, Președintele Iohannis a promulgat legea prin care învățământul obligatoriu este mărit la 15 clase, incluzând grupa mică, grupa mijlocie și grupa mare din învățământul preșcolar.


Eu propun așa: dacă statul tot ne etatizează copiii, să ni-i ia, cel puțin, de la naștere. Să nu ne mai batem capul cu ei. Dacă tot am distrus cei șapte ani de acasă, de ce să nu-i distrugem și pe cei trei, care au mai rămas? De ce să ți-i ia de la 3 la 19 ani (cum îi ia acum, sub această lege), și nu de la zero la 19? Și să-i învețe încă din fașă despre „toleranță”, „diversitate sexuală” și despre faptul că „genul e în capul omului”; să-i hipersexualizeze și să-i îndoctrineze cu corectitudinea politică tot din fașă, ca să-i facă cât mai buni „cetățeni europeni”.

Apoi să decidă pentru fiecare ce „carieră genetică” să urmeze – că tot ne spuneau nu de mult cei de la Digi că aceste „cariere genetice” sunt viitorul. Deși aici totuși ar putea să apară o problemă – dacă „cariera genetică” pentru unii dintre acești copii ne va spune că nu trebuie să stea 12 ani în școală; dacă unii au înclinații mai practice, și și-ar dori sau ar putea să lucreze de la 16 ani?

Cu această lege vedem că președintele Iohannis nu a avut nici o problemă – nu a mai trimis-o la CCR”, a spus Popa pentru ActiveNews.