Președintele Klaus Iohannis a promulgat, luni, legea care prevede că învățământul general obligatoriu este extins treptat până în anul 2030, astfel încât grădinița și liceul devin obligatorii, după cum a anunțat ActiveNews în cursul zilei de azi.

Jurnalistul Gabriel Popa a comentat, amar, graba cu care șeful statului a promulgat legea propusă de coaliția de guvernământ.

„Așadar, Președintele Iohannis a promulgat legea prin care învățământul obligatoriu este mărit la 15 clase, incluzând grupa mică, grupa mijlocie și grupa mare din învățământul preșcolar.


Eu propun așa: dacă statul tot ne etatizează copiii, să ni-i ia, cel puțin, de la naștere. Să nu ne mai batem capul cu ei. Dacă tot am distrus cei șapte ani de acasă, de ce să nu-i distrugem și pe cei trei, care au mai rămas? De ce să ți-i ia de la 3 la 19 ani (cum îi ia acum, sub această lege), și nu de la zero la 19? Și să-i învețe încă din fașă despre „toleranță”, „diversitate sexuală” și despre faptul că „genul e în capul omului”; să-i hipersexualizeze și să-i îndoctrineze cu corectitudinea politică tot din fașă, ca să-i facă cât mai buni „cetățeni europeni”.

Apoi să decidă pentru fiecare ce „carieră genetică” să urmeze – că tot ne spuneau nu de mult cei de la Digi că aceste „cariere genetice” sunt viitorul. Deși aici totuși ar putea să apară o problemă – dacă „cariera genetică” pentru unii dintre acești copii ne va spune că nu trebuie să stea 12 ani în școală; dacă unii au înclinații mai practice, și și-ar dori sau ar putea să lucreze de la 16 ani?

Cu această lege vedem că președintele Iohannis nu a avut nici o problemă – nu a mai trimis-o la CCR”, a spus Popa pentru ActiveNews.

 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews