ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O fostă profesoară din Oradea a redactat câteva manuale auxiliare pentru elevii de gimnaziu și liceu în care a introdus câteva pasaje care au la bază religia. Unul dintre volume a fost avizat și de Ministerul Educației. Cărțile de biologie au fost oferite gratuit liceelor confesionale din România.

„În datele științifice, l-am descoperit pe Dumnezeu. Toată lumea știe despre fotosinteză, acum cum îl descopăr eu pe Dumnezeu în fotosinteză? Cu ce scop a făcut-o? Ca să avem ce mânca și ca să avem oxigen”, a declarat Maria Popa, fostă profesoară de biologie, pentru Digi 24.

Teoria evoluționistă susține că speciile de animale s-au transformat în miliarde de ani, de la primele unicelulare până la maimuță și om.

Ministerul Educației precizează că este vorba despre un accesoriu curricular - adică o carte folosită de profesori ca material ajutător, nu despre un manual clasic.