ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deputatul Ninel Peia, împreună cu o serie de reprezentanți ai societății civile, a susținut o conferință de presă în legătură cu proiectul său legislativ, intitulat "Legea pentru inocența copilăriei". 

Primul a vorbit Cristian Filip, membru fondator al Alianței Părinților din România, care a citit scrisoarea deschisă pe care peste 115 organizații non-guvernamentale au adresat-o președintelui României, președinților celor două Camere ale Parlamentului, dar și ministerelor Sănătății și Educației.

"Un copil este o rază de nevinovăție care traversează lumea noastră, adesea hâdă și coruptă. Unii cred că această nevinovăție expiră rapid și are nevoie de o educație sexuală făcută în școală, pentru a-și începe viața intimă în cunoștință de cauză, că ar trebui să i se vorbească oricărui copil, din ciclul primar dacă se poate, nu numai despre anatomia și fiziologia aparatului reproducător, ci și despre masturbare, sex oral, sex anal sau relații homosexuale", sună o parte a mesajului semnat de cele 115 ONG-uri.

Totul pe fundalul zgomotului produs de televizor, pe care ziariștii prezenți în sală nu au dorit, în ruptul capului, să-l dea mai încet. 

Laurian Țoța, tată a 7 copii, a spus că ideea introducerii educației sexuale în școli se înscrie în dezideratul statului, "care de 230 de ani încearcă să scoată copiii cât mai devreme din sânul familiei".

Tenorul Vlad Miriță, prezent și el la conferință, s-a declarat un susținător al proiectului, pentru că "vârsta copilăriei este una a inocenței". Un alt artist, actorul Tomi Cristin, consideră că părinții sunt aceia care trebuie să se pronunțe în favoarea sau în defavoarea unei materii care-i poate afecta pe copii încă de la o vârstă fragedă.

Ultimul cuvânt i-a aparținut publicistului Paul Ghițiu, care a subliniat efectele negative ale introducerii în școală a educației sexuale.

"În Occident, aplicarea educației sexuale pe scară largă a avut ca efect dezorientarea tinerilor, boli psihice, creșterea numărului de violuri, dar și creșterea numărului de sarcini la adolescente. Deci efectele au fost întotdeauna contrare argumentelor pe care le prezintă susținătorii introducerii educației sexuale în școli", a încheiat Paul Ghițiu.
 
Pe adresa redacției ActiveNews, Alianța Părinților a trimis următorul comunicat:
 
"Miercuri, 22 iunie 2016, în Palatul Parlamentului a avut loc o conferință de presă organizată de deputatul Ninel Peia împreună cu reprezentanți ai Alianței Părinților pentru prezentarea și susținerea proiectului de lege care interzice cursurile de educație sexuală în învățământul preșcolar, primar și gimnazial.
 
Pe numele său scurt „Lege pentru inocența copilăriei” proiectul amintit, pentru a cărui susținere au semnat în numai câteva zile peste 115 ong-uri și peste 500 de personalități naționale sau locale, pleacă de la conținutul și efectele educației sexuale, în forma ce se dorește a fi promovată și în România și care, consideră toți cei amintiți, urmărește obținerea de copii-jucării sexuale pentru plăcerile bolnave ale unor adulți . 
 
În ceea ce privește conținutul amintim că până la 4 ani copiilor li s-ar vorbi despre descoperirea și mângîierea propriului corp, despre masturbare, diverse tipuri de relații sexuale, și că după 4 ani ar fi încurajați să-și descopere organele sexuale proprii sau ale colegilor lor, li s-ar vorbi despre dragostea și sexul cu oameni de același sex, apoi despre drepturile sexuale, despre toate tipurile de relații sexuale și s-ar și simula aceste tipuri de relații sexuale în cadrul orelor respective.  
 
Studiile și datele statistice din Vest  arată că efectele educației sexuale sunt dintre cele mai distructive: dezordine interioară, boli psihice grave, consumul de droguri și alcool de la vârste fragede, creșterea numărului de boli cu transmisie sexuală, de violuri, de sarcini și de avorturi în rândul pre-adolescenților și al adolescenților, derivă morală,  instabilitate partenerială, incapacitatea de integrare în societate, sinucidere.
 
Introducerea copiilor, în mod brutal și deloc adecvat vârstei, în problematica relațiilor dintre sexe, caracteristică adulților și, mai ales, unor anumite minorități (homosexualii, pedofilii), prin intermediul unor astfel de ore de educație sexuală, corespunde cu interesele acestor minorități de a ataca persoana heterosexuală, familia heterosexuală și societatea  construită pe aceste fundamente, dar și interesului lor de a-și spori numărul posibililor parteneri (victimelor) începând de la cele mai fragede vârste fără repercursiuni juridice – conform drepturilor sexuale ale copiilor, care pot să-și aleagă partenerul de orice vârstă sau sex.
 
Alianța Părinților, toate celelalte ong-uri partenere și toți semnatarii scrisorii de sprijin susțin în aceeași măsură introducerea unor lecții de „Educație pentru sănătatea și armonia persoanei” construite după fundamentele moralei creștine și fundamentele cercetărilor, studiilor și analizelor științifice serioase, nu după agenda politico-civică a unor activiști fără atestare științifică."  

 

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews