ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La Iaşi s-a format o reţea care frauda admiterea la Universitatea de Medicină. S-a aflat după ce zeci de candidaţi marocani, care au plătit inclusiv taxe de şcolarizare, nu s-au regăsit pe lista celor admişi.

Potrivit fostei conduceri a Universităţii, profesorii evaluau candidaţii corect. Notele erau schimbate, însă, ulterior de angajaţii din sectorul administrativ. Şi aşa, un dosar evaluat cu 23 de puncte ajungea pe lista de admitere cu 48. Sau invers. Acum, toată documentaţia referitoare la admitere se află la procurorii DNA Iaşi, care continuă ancheta. Între timp, a fost ales un nou ordonator de credite care va ţine locul rectorului, până la alegerile organizate peste trei luni, potrivit tvr.ro.

Reţeaua era bine organizată. Din ea făceau parte inclusiv persoane din structuri diplomatice. După evaluarea dosarelor candidaţilor străini de către două comisii, una tehnică şi alta didactică, persoane din administraţia universităţii ajustau punctajele preferenţial.

Cei care au intrat în urma fraudei vor rămâne studenţi, însă modul în care au fost admişi va fi atacat în contencios administrativ de conducerea UMF. Instanţa are ultimul cuvânt.