ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ActiveNews anunța în data de 14 octombrie că profesoara Cristina Tunegaru, cadru didactic cunoscut pentru refuzul de a-i preda pe Eminescu, Slavici și mai nou, Sadoveanu, a publicat anunțuri la mica publicitate prin care se oferea să vândă lucrări de licență contra sumei de 150 de euro. Pe un alt site, doamna Tunegaru a oferit meditații elevilor din zona București - Ilfov.

Doamna Tunegaru a încercat, victimizându-se, să nege acuzațiile, dar răspunsul domniei sale evita să răspundă la o serie de întrebări elementare, între care: a postat sau nu un anunțul cu vânzarea lucrărilor de licență pe siteul micapublicitate.ro

Între timp și după ce ActiveNews a sesizat oficial Inspectoratul Județean Ilfov cu privirile la activitățile doamnei Tunegaru, anunțul pentru care a fost acuzată doamna Tunegaru a fost șters de la adresa: https://www.micapublicitate.ro/anunt/lucrare_licenta-787271.html.  În acest moment, un click pe acea adresă este redirecționat automat către pagina www.micapublicitate.ro.

Așa cum ActiveNews a verificat, anunțul nu poate fi șters decât de cel care l-a publicat. În cazul în care altcineva sugerează administratorilor paginii că un anunț este nepotrivit, procedura prevede un email către proprietar, iar acesta alege dacă să șteargă sau nu, anunțul. (vezi mai jos)

ActiveNews a încercat în repetate rânduri să contacteze administratorii paginii www.micapublicitate.ro, dar aceștia au fost de negăsit la adresa de email menționată la secțiunea „contact”. În același timp, nimeni nu răspunde la mesajele trimise prin formularul disponibil pe site.

Concluzia: Siteul pare în conservare, părăsit de proprietari. Pe pagina de facebook a micapublicitate.ro ultima postare datează din 9 ianuarie 2013! Pe contul de google plus, ultimul anunț este datat 16 aprilie 2012.

 

În aceste condiții, devine extrem de clar că anunțul incriminat nu putea fi șters decât de autorul anunțului, care avea acces nemijlocit la contul de pe care a fost postat, fără intermedierea administratorilor siteului. Iar autoarea anunțului este proprietara numărului de telefon afișat, care a aparținut și aparține în continuare doamnei Cristina Tunegaru. Sau o fi doar o coincidență că anunțul a fost șters după ce a fost sesizat Inspectoratul Județean Școlar Ilfov?

Din păcate pentru doamna Tunegaru, pe lângă captura de ecran publicată în articolul inițial , ne-am gândit să salvăm pagina în format PDF, astfel încât să nu existe dubii asupra datei la care a fost publicat anunțul și asupra paternității sale.

Aveți mai jos o captură din document, care este integral disponibil AICI.