ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Asociația pentru Educație și Știință Kleine Schule continuă seria conferințelor „PAPUCI MARI, papuci mici”, cu ediția a V-a: „Școala: Trecut vs. Viitor”, sâmbătă, 17 martie, în București, la Palatul Ghica Tei, se arată într-un comunicat de presă.

„Conferințele "PAPUCI MARI, papuci mici" au fost create din nevoia de informare pe care o întâmpină părinții atunci când descoperă că au copii cu abilități înalte. Cel mai des, întâlnim întrebarea: "De ce au nevoie copiii cu abilități înalte, de un program dedicat lor?". Ei bine, mulți oameni consideră că un coeficient de inteligență congnitivă (IQ) contribuie în a avea succes în viața de școlar și mai târziu în viața de adult iar, de cele mai multe ori, părinții și dascălii încarcă sarcinile de lucru, fără a ține cont de stimularea creativității, a gândirii logice, a strategiilor de structurare a informațiilor, a trăirilor emoționale, a nevoii de relaționare cu copiii care au aceleași pasiuni și preocupări ca ale lor. 

Sa nu uitam, desigur, de contribuția pe care acești copii, printr-un mod de educare și interacționare adecvat nevoilor lor, o pot avea, mai târziu, la nivelul societății, al inovației, al cercetării, artelor  si nu numai. Atunci când un copil cu abilități înalte reușește să se integreze, să-și înțeleagă capacitățile și, totodată, societatea în care trăiețte, poate deveni un factor de schimbare, inovare și îmbunătățire la nivel general. 

În această ediție ne vor însoti speakeri apreciați în viața publică, dornici să împărtășească gânduri constructive și povești inspiraționale. De asemenea, alături de Asociația pentru Educație și Știință Kleine Schule sunt implicate și instituții dornice să susțină noile principii de educație, precum: MEN, ARACIP, și desigur, Inspectoratul Școlar al Municipiului București. 

Participanții vor benefiia atât de  prezența factorilor decizionali din domeniul public în ceea ce privește educația, cât și promotori ai altor tipuri de educație, inovative etc. Adrian Florea – Business Advisor, Trend Consult, Mircea Ilie – Susteinability Leader, Ikea Romania sau Simona Chesăraicu – MBSR Teacher in training, UMASS Medical School, sunt doar câțiva dintre speakerii din agenda evenimentului. Hai sasusținem împreună scopul de a genera o discuție aplicată asupra realităților, necesităților și oportunităților în educația pentru copiii supradotați.

"Știm că educația înseamnă o investiție pe termen lung, care prespune un drum greu de parcurs, mai ales în contextul societății actuale. Vino alături de noi să aflăm cele mai căutate răspunsuri privind școala viitorului. Te invitam să construim împreună viitorul educației în România!", declară Simona Mitrea, CEO & Founder Kleine Schule.
Înscrierea la conferință se va face în limita locurilor disponibile (minim 100), prin formularul de înscriere atasat: http://www.kleine-schule.ro/mainevents5/”, se arată în documentul citat.