ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Elevii români au obţinut la Olimpiada Internaţională de Matematică, care s-a desfășurat în perioada 4 - 16 iulie, în Thailanda, şase medalii: una de aur, patru de argint şi una de bronz.

Practic, toți cei șase elevi ai echipei României au obținut medalii.

Medalia de aur a fost obținută de Simona Diaconu de la Liceul Internațional de Informatică din București (absolventă de gimnaziu din localitatea Tecuci, județ Galați), se arată într-un comunicat de presă.

Medalii de argint au obținut Theodor Andrei Andronache de la Liceul Internațional de Informatică din București (absolvent de gimnaziu din localitatea Sinești, județ Vâlcea), Marius Ioan Bocanu I.L. de la Liceul Internațional de Informatică din București (absolvent de gimnaziu din localitatea Pitești, județ Argeș); Ciprian Mircea Bonciocat de la Colegiul Naţional de Informatică "Tudor Vianu" din București și Ştefan D. W. Spătaru de la  Liceul Internațional de Informatică din București.

Andrei Bogdan Puiu de la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri" din Galați a obținut medalia de bronz.

IMO este cea mai prestigioasă dintre toate olimpiadele internaționale de științe și se adresează elevilor de liceu, organizându-se în fiecare an în luna iulie, în altă țară.

Anul acesta au participat la Olimpiada Internaţională de Matematică un număr de 104 țări și 577 elevi.