ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


 
Doriți cu adevărat să fiți un părinte bun – suficient de bun pentru a avea un copil care s-a realizat în viață, devenind un om fericit? 

Poate că e greu să spui ce înseamnă să fii un părinte bun, însă cu siguranță un părinte bun nu este numai cel care dorește binele copilului său, ci mai ales cel care știe cum trebuie să procedeze pentru a-și educa bine copilul și depune un efort semnificativ pentru aceasta. 

De unde însă poate să-și achiziționeze un părinte bun informația corectă privind poate cea mai grea meserie de pe pământ, cea de părinte? 
Cum poate avea garanția că acea informație este verificată prin experiență și nu-i pune în pericol viața copilului său? 
Cum pot fi dobândite deprinderile de părinte, dincolo de instinctul matern sau patern care să spunem că lucrează de la sine? 

Acestea sunt doar câteva dintre întrebările cu care se confruntă părinții societății globale.

Dar ce mai înseamnă azi să fii un părinte bun?

Pentru o educație sănătoasă a copiilor, este nevoie de:
repere informaționale 
sprijin comunitar 

Școala Părinților Buni urmărește atât furnizarea informației necesare, cât și un exemplu de bună practică în dezvoltarea unei comunități puternice a părinților. Avem nevoie de existența acestor comunități ale „părinților buni”. Aceștia sunt părinții interesați de educația copiilor. 

Avem nevoie de închegarea unei comunități de înțelegere și validare reciprocă a comportamentelor și atitudinilor educaționale. Sensul unei școli nu poate fi altul decât formarea deprinderilor, a bunelor practici care să lucreze de la sine spre binele copiilor noștri în relațiile noastre cu ei. 

Educația nu poate fi făcută doar la anumite ore și în anumite zile, ci este un proces continuu de urmărire, încurajare, corectare și consolidare a comportamentelor sănătoase, a deprinderilor cognitive care contribuie major la dezvoltarea abilităților mentale superioare. 

În prezent, Școala Părinților Buni se adresează doar părinților din județul Giurgiu.
Nădăjduim ca în viitorul apropiat să ajungem și în alte locuri din țară. 

Tel 0740.457.543 
contact@educatiaazi.ro
www.educatiaazi.ro
 
Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.