ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat la Digi24 că Vasile Șalaru, secretar de stat pentru învățământul preuniversitar, a demisionat „pentru că nu a dorit să planeze și alte acuze asupra sistemului de învățământ din România, care este deja încercat”.

În cadrul unei conferințe de presă cu privire la sistemul de educație românesc si îmbunatațirea acestuia, Vasile Șalaru a atins un subiect ”sensibil” pentru unii reprezentanți ai presei locale, și anume, educația informală si non-formală. Declarațiile sale ”nostalgice” l-au costat funcția.

„Aceste ore de consiliere vizează - poate o să râdeți, poate nu - o integrare mai ușoară în societate, prin atitudine, prin ținută. Elevii noștri nu știu să calce pe stradă. Eu aș vrea să văd o elevă de clasa a XI-a sau a XII-a mergând frumos pe tocuri, dansând vals sau tango, știind să fie o gazdă bună, și cred că este o latură a învățământului românesc, care a fost total neglijată, și care ar putea aduce aminte, sper să nu zâmbiți, de trecuta educație de pension”, a declarat secretarul de stat în Ministerul Educației, Vasile Şalaru. 

Întrebat fiind dacă nu ar fi mult mai util pentru elevi să învețe educație rutieră sau cursuri de prim-ajutor, răspunsul secretarului de stat în Ministerul Educației a fost: „Nimeni nu spune că aceste lucruri să nu se facă. La dirigenție, ele erau obligatorii. Se făceau și acestea. Eu am spus că pe lângă astea să se facă și altceva”, relatează glasul-hd.ro.

„Îmi cer scuze dacă nu m-am făcut înțeles, dar cred că un băiat, când are de braț o fată, - cel puțin, așa e la mine, în zona Moldovei-, nu cred că îl interesează dacă fata știe educație rutieră, ci dacă știe să meargă frumos, ca o doamnă.” 
El ar mai fi spus că elevele trebuie să se ghideze după motto-ul „Pieptul în față, dosul în spate și să leșine băieții”.

Vasile Șelaru a transmis o declarație prin care afirmă că declarațiile sale au fost prezentate tendențios. „Ceea ce a publicat acest cotidian nu sunt cuvintele mele, iar dreptul la replică nu mi s-a publicat. Ziarista a folosit expresii care nu mi-au aparţinut niciodată dar care mi-au adus grave prejudicii. Asigur pe această cale întreaga opinie publică de faptul că nu folosesc niciodată exprimări triviale, cu atât mai mult în legătură cu elevii”, informează digi24.ro.