ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ActiveNews anunța în data de 14 octombrie că profesoara Cristina Tunegaru, cadru didactic cunoscut pentru refuzul de a-i preda pe Eminescu, Slavici și mai nou, Sadoveanu, a publicat anunțuri la mica publicitate prin care se oferea să vândă lucrări de licență contra sumei de 150 de euro. Pe un alt site, doamna Tunegaru a oferit meditații elevilor din zona București - Ilfov.

Pe 17 octombrie, ActiveNews a sesizat Inspectoratul Școlar Județean Ilfov (ISJ Ilfov)  despre situația descoperită, considerând că vânzarea lucrărilor de licență pe internet este„ profund imorală și dăunătoare școlii, încurajând frauda educațională și consolidând ideea că nu trebuie să muncești, fiind suficient să tranzacționezi cu cine trebuie”.

Pe 15 noiembrie, ISJ Ilfov a răspuns sesizării afirmând că „activitățile desfășurate în trecut de către doamna profesoară nu fac obiectul activității instituției noastre”. Cu alte cuvinte, ISJ Ilfov certifică faptul că acuzațiile respective aduse doamnei Tunegaru sunt reale, doar că nu fac „obiectul activității” respectivei instituții.

În răspunsul adresat redacției ActiveNews, ISJ Ilfov mai susține că „doamna Tunegaru Cristina-Magda este monitorizată permanent de conducerea unității de învățământ”, dar și că „Inspectorul școlar de Limba și Literatura română consiliază, îndrumă, evaluează activitatea cadrelor didactice la nivelul disciplinei prin aplicarea instrumentelor specifice inspecției școlare, deci și activitatea doamnei Tunegaru Cristina-Magda”.A

Documentul, disponibil mai jos, este semnat de către Inspectorul școlar general, prof.Florentina Ecaterina Costea și Inspector școlar prof. Ecaterina Grigore.