ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Simularea examenului de Bacalaureat va avea loc în perioada 7 – 10 martie, la nivel național, pentru cei peste 345.000 de elevi din clasele a XI-a și a XII-a.

 Conform calendarului de desfășurare a simulării examenului de Bacalaureat, luni, 7 martie, elevii vor susține proba scrisă la Limba și literatura română.

Marți, 8 martie, se va desfășura proba la Limba și literatura maternă pentru elevii care studiază în limbile minorităților naționale, iar miercuri, 9 martie, are loc proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie).

Joi, 10 martie, numai elevii clasei a XII-a vor susține proba la alegere a profilului și specializării. Rezultatele vor fi comunicate elevilor în data de 18 martie, însă notele obținute nu se trec în catalog. În situația excepțională în care se dorește acest lucru, elevul trebuie să solicite profesorului consemnarea notelor în catalog.

Obiectivele simulării examenului de bacalaureat sunt familiarizarea elevilor din clasele terminale de liceu cu rigorile examenului pe care îl vor susține la finalul învățământului liceal, stabilirea nivelului real de pregătire atins, precum și optimizarea pregătirii elevilor”, precizează ministerul Educației într-un comunicat de presă.

Astfel, în urma analizei rezultatelor, inspectoratele școlare vor lua măsuri de monitorizare și control, dar și de remediere a problemelor, acolo unde acest lucru se impune.

Subiectele pentru simularea la nivel național a examenului de bacalaureat, diferențiate în funcție de filieră, profil și specializare, sunt elaborate de Centrul Național de Evaluare și Examinare, în mod similar cu modelele publicate pe subiecte.edu.ro.

Subiectele sunt realizate pe temele prevăzute în programa de examen, parcurse până la această dată. Corectarea lucrărilor va fi făcută, în baza unor bareme, de doi profesori din unitățile de învățământ liceal în care elevii susțin evaluarea, unul dintre profesori fiind cel care predă la clasă.

Anul trecut, rata de prezență la simularea examenului de Bacalaureat la clasa a XI-a a fost de 86,41% (128.052 de elevi). Dintre cei prezenți, 28,51% au obținut media generală peste 6 (cu note peste 5 la toate probele). La clasa a XII-a, prezența a fost de 147.454 de elevi (83,31%) și au obținut media generală peste 6 (cu note peste 5 la toate probele) 38,77% elevi.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews