ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Studenții noștri au monopolizat podiumul unui concurs internațional la care au participat peste 150 de studenți din Austria, Bulgaria, Germania, Italia, Kosovo, România, Slovenia, Serbia, Turcia și Marea Britanie.

Concursul „MCU Rally Car 2018”, etapa europeană, a fost organizat de compania Renesas la Nürnberg (Germania), în cadrul Expoziției Internaționale „Embedded Word 2018”, în perioada 28 februarie – 1 martie a.c.. 

Cele 27 de echipe concurente au avut ca sarcină realizarea unei mașini autonome de tip „line follower”, comandată de un microcontroller Renesas, care să parcurgă un traseu prestabilit, prevazut cu curbe strânse, întreruperi de traseu și pante.

Pe primul loc s-au situat studenții românii - echipa „Road Runner”, condusă de profesorul Liviu Breniuc, de la Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică și Informatică Aplicată a Universității „Gheorge Asachi” din Iași.

Locul II a fost câștigat tot de studenții românii - echipa „Fastech1” de la Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică a Universității din Craiova, coordonată de profesorul Ionuț Resceanu (Departamentul de Mecatronică și Robotică).

Locul III a fost ocupat de studenții germani, din echipa „Brockenblitz” de la Universitatea  Harz, dar pe locul IV s-a clasat o altă echipă a studenților din  Craiova - D&D_UCV.FELICITĂRI studenților care reprezintă România cu cinste în lume!