ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dr. Virgiliu Gheorghe biofizician a susţinut ,joi, la Timişoara o conferinţă despre "Succesul şi insuccesul şcolar, atenţie şi motivaţie".

În Aula Magna a Universităţii de Vest din Timişoara s-au strâns în jurul acestei teme: pedagogi şi specialişti în domeniul educaţiei, părinţi şi bunici, tineri care urmează să-şi întemeieze o familie.

Subiectele abordate au fost legate de cauzele care afectează atenţia, motivaţia şi concentrarea la copii şi ulterior a caracterului viitorului adult.

Dintre cauzele care dezvoltă atenţia la copii sunt: relaţii afective sănătoase în familie (determinante în perioada 0-3 ani), studiul unui instrument, sportul, alimentaţie sănătoasă, viaţă duhovnicească autentică, realizarea unor activităţi din care să se simtă utili şi responsabili, menţinerea unui dialog permanent în familie, implicarea în proiecte educaţionale care să le stimuleze creativitatea.

Cu această ocazie s-a lansat şi programul de formare Şcoala părinţilor "Părinţi Vrednici" susţinut în Timişoara de Asociaţia Prologos.

Mai multe detalii puteţi afla pe site-ul www.parintivrednici.ro, unde în curând veţi putea viziona şi această conferinţă.