Situație gravă la Timișoara. Școlile și grădinițele particulare doresc să se revolte împotriva Inspectoratului Școlar Județean Timiș, pe care-l acuză că a tăiat arbitrar subvențiile de la stat ce țin de costul standard pe 2019. Situația afectează sute de copii din oraș.

Unul dintre directorii unei grădinițe private din Timișoara a afirmat, sub protecția anonimatului, că ISJ Timiș nu a motivat în niciun fel decizia de a direcționa mai puține fonduri. Sumele sunt sensibil mai mici, în unele cazuri scăzând chiar cu 65% față de valoarea cuvenită.

Guvernul României, prin Ministerul Educației Naționale, nu a anunțat nicio scădere a bugetului alocat acestei cheltuieli. Dimpotrivă, valoarea costului standard pentru coeficientul a crescut, de la 4413 lei, la 5384 de lei (HG 168/29 martie 2019).

Părinții și directorii unităților private o arată cu degetul pe inspectoarea șefă Aura Danielescu, despre care spun că ar fi în spatele acestei decizii. „Doamna inspectoare urăște tot ce înseamnă educație privată, și-a propus să închidă unitățile particulare din oraș”, ne-a spus directorul revoltat.
 
ActiveNews a contactat inspectoratul județean Timiș pentru un punct de vedere, dar după aproape 48 de ore, nu am primit niciun răspuns.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.