ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Situație gravă la Timișoara. Școlile și grădinițele particulare doresc să se revolte împotriva Inspectoratului Școlar Județean Timiș, pe care-l acuză că a tăiat arbitrar subvențiile de la stat ce țin de costul standard pe 2019. Situația afectează sute de copii din oraș.

Unul dintre directorii unei grădinițe private din Timișoara a afirmat, sub protecția anonimatului, că ISJ Timiș nu a motivat în niciun fel decizia de a direcționa mai puține fonduri. Sumele sunt sensibil mai mici, în unele cazuri scăzând chiar cu 65% față de valoarea cuvenită.

Guvernul României, prin Ministerul Educației Naționale, nu a anunțat nicio scădere a bugetului alocat acestei cheltuieli. Dimpotrivă, valoarea costului standard pentru coeficientul a crescut, de la 4413 lei, la 5384 de lei (HG 168/29 martie 2019).

Părinții și directorii unităților private o arată cu degetul pe inspectoarea șefă Aura Danielescu, despre care spun că ar fi în spatele acestei decizii. „Doamna inspectoare urăște tot ce înseamnă educație privată, și-a propus să închidă unitățile particulare din oraș”, ne-a spus directorul revoltat.
 
ActiveNews a contactat inspectoratul județean Timiș pentru un punct de vedere, dar după aproape 48 de ore, nu am primit niciun răspuns.