ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Protestele unor părinți privind sărbătorirea în școlile de stat a Halloween-ului scoate la iveală situații dintre cele mai grave.

După cazul de la Focșani, relatat vineri de ActiveNews, pe adresa redacției am primit scrisoarea unui tată din Timișoara, părinte al unui copil cu handicap.

Acesta a descris modul în care copilul său a fost pus să se comporte de către doamna profesoară care a organizat evenimentul. Tatăl, pe numele său Nicolae C., nu înțelege la ce folosește ca un copil cu deficiențe să fie pus să se "scălâmbăie" la școală, deși a cerut ca el să nu participe la această activitate.
 
Iată textul primit la redacția ActiveNews:

"Vă scriu cu amărăciune.

Am un copil cu handicap intelectual. Nu pricepe tot ce i se spune și nu poate vorbi, dar face achiziții prin partea vizuală.
Din acest motiv urmează o școală pentru persoanele cu handicap-la stat.

Și anul trecut ca și în acest an, Halloween a căzut pe sfârșit de săptămână, dar doamnele ne-au luat-o înainte în ambii ani și au celebrat "sarbatoarea” încă de MIERCURI.( Halloween pică sâmbătă, în acest an -n.r.)

Anul trecut, acest copil care NU ÎNȚELEGE ceea ce se petrece în jurul său și cu greutate poți să îi explici de ce unele lucruri sunt de bine și altele de rău, a venit de la școală și s-a năpustit asupra fraților săi cu tot felul de urlete, prefăcându-se că îi zgârie/sperie pentru că așa a făcut la școală. In acest timp, frații săi nu înțelegeau despre ce e vorba pentru că la ei la școală nu s-a ținut Halloween.

Anul acesta același copil a primit o diplomă "de toamnă” ornată cu vrăjitoare, dovlecei, vampirași, drăcușori etc și diverse recompense în dulciuri. Din fericire, anul acesta numai au desenat tematica de toamnă dar diploma… diploma rămâne… numele copilului meu pe o diplomă cu tot felul de arătări… și cum să îi iau copilului bucuria... el era foarte încântat de ceea ce a primit de la doamna….

În rest doamna e foarte de treabă, din câte am înțeles au un număr de activități care trebuie să le facă an de an… nu știu dacă le-a venit de la centru sau din proprie inițiativa, dar e cel puțin bizar să pui niste copii cu deficit mintal în situația de a se scălâmbăi în fel și chip. 
 
Mi-am vărsat și eu of-ull, dar trebuie căutate și soluții.

Vă mulțumesc"
 
Persoana în cauză ne-a rugat să nu-i facem public numele complet, deoarece se teme că fiul său ar putea avea de suferit la școala în cauză.