Ministrul Educației, Pavel Năstase, a declarat că, în următorii patru ani, toate școlile din România vor avea acces la Wi-Fi, prin programul „Campusul școlar”, proiect prevăzul în programul de guvernare și finanțat din fonduri europene.

„În momentul de față, din punct de vedere al logisticii informatice, toate școlile din România sunt conectate la internet, dar vorbim de o conectare punct fix. Avem un proiect în programul de guvernare și îl pregătim chiar acum, pentru a fi finanțat din fonduri europene, care se numește Campusul școlar. Deci, în școlile unde nu avem Wi-Fi, vor fi instalate echipamente corespunzătoare, astfel încât să avem posibilitatea ca toate școlile, peste patru ani, să fie conectate la internet din clasă, nu ca punct fix”, a spus ministrul Pavel Năstase în cadrul unei conferințe de presă.

Potrivit Mediafax, Ministrul Educației a explicat că va lua calculatoare de la universitățile care își schimbă des laboratoarele pentru a le da școlilor care au nevoie de echipamente pentru a derula orele de Tehnologia Informației și Comunicațiilor care sunt cuprinse în planul-cadru pentru gimnaziu.

„Avem în zona universitară, spre exemplu, la specializările de informatică, parcuri de calculatoare, laboratoare care se schimbă, tehnologic vorbind, o dată la doi, trei ani. Calculatoarele care ies din folosință aici pot fi transferate la aceste școli, pentru că, la gimnaziu, spre exemplu, activitățile, disciplina respectivă care se va ține pe calculator nu necesită echipamente de ultimă generație. Calculatoarele, să spunem cu o dotare medie, pot fi folosite pentru aceste discipline. Va fi un consilier al ministrului care se va ocupa doar de această problemă, va culege informații din zona IT, din zona universităților cu aceste echipamente, inspectoratele vor centraliza aceste cerințe și apoi vom face distribuția în teritoriu”, a declarat Pavel Năstase.

Peste 70% dintre școli, în special cele din mediul rural, nu au laboratoare de informatică pregătite pentru anul școlar viitor, când ora de Tehnologia Informației și Comunicațiilor se va introduce la toate clasele de gimnaziu, susține sursa citată.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews