ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un număr tot mai mare de finlandezi studiază medicina în străinătate, Suedia rămânând cea mai populară destinație pentru studenți, în timp ce România, Letonia și Ucraina sunt noile favorite, a anunțat, luni, canalul public finlandez de radioteleviziune YLE, citat de Agerpres.

Potrivit Asociației medicale finlandeze (FMA), tot mai mulți tineri finlandezi optează să studieze medicina în străinătate. Astfel, în anul universitar 2018-2019, au absolvit în străinătate 1.120 de studenți, comparativ cu aproximativ 350, în urmă cu șase ani.

România a devenit o destinație din ce în ce mai populară pentru studenții finlandezi la medicină în ultimii ani, cu peste 10% dintre studenții care au studiat în străinătate absolvind facultatea aici.

„Mi-am dat seama că România ar fi mai ieftină decât multe alte țări. S-ar putea să fie și mai ușor să intri acolo", a declarat Hannu Halila, CEO adjunct al FMA.

Totuși, notează YLE, „calitatea educației practic este aceeași în UE”.

Aproape o treime dintre studenții finlandezi la medicină care au studiat în străinătate au terminat facultatea în Suedia, în timp ce fiecare al cincilea student a studiat în Letonia și fiecare al zecelea în Estonia.

La sfârșitul lunii august, în total erau 30.900 de persoane înregistrate ca medici cu dreptul de a practica la Autoritatea națională de supraveghere pentru bunăstare și sănătate (Valvira). Dintre aceștia, 5.200 au obținut diplomele în străinătate.