ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Toate manualele ar putea fi declarate de importanță strategică națională și tipărite la Monitorul Oficial.

Asta este ceea ce dorește premierul Mihai Tudose, care a explicat la un post de televiziune că nu este normal să fie zece tipuri de manuale la aceeași materie, ci că ar trebui să avem două manuale mari și late pentru fiecare materie în parte: unul pentru profilul uman și unul pentru cel real. Totodată, șeful Executivului a precizat și că de vină pentru actuala criză a manualelor sunt editurile care au pus accent pe profitul afacerii și nu pe educația copiilor.

„Mi se pare o nebunie, în fiecare an să rescrii manualul de istorie, de parcă Ștefan cel Mare mai face ceva în fiecare an, mai câștigă o luptă. La matematică Pitagora se mai gândește și rescriem manualul.

Nu e deloc un demers pentru educație, e un business. Cu caiete suport, o nebunie! Generează o mulțime de bani care pleacă de la buget. Ceea ce dorim e să avem manualul tip, fixat și apoi tipărite toate. Toate manualele să le declarăm de importanță strategică națională și să le facem la Monitorul Oficial. Ca să închidem subiectul”, a declarat premierul.