ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Învățământului, Monica Anisie, are de câteva zile un nou consilier: colonelul (r) Marian Staș, informează Edupedu.

De-a lungul carierei sale, Staș a fost absolvent al Academiei Militare, a făcut studii post-universitare în Rusia și are masterat în SUA, unde predă la școala de vară a Harvard Kennedy School. De altfel, evenimentele din decembrie 1989 l-au prins chiar în Rusia.

În 2016 Staș pentru un loc în Senat, fiind susținut în alegerile parlamentare de Sebastian Burduja – șeful PNL Sector 1. 

„Revoluția din decembrie l-a prins la ruși. Avea treizeci de ani și se afla la un curs post-universitar de șase luni, despre ingineriile de automatizare a conducerii trupelor, în cadrul Academiei Militare din Sankt Petersburg. A consemnat reflecțiile sale din perioada 15 septembrie 1989 și 15 februarie 1990 într-un jurnal, care a văzut ulterior lumina tiparului la Editura Militară, cu titlul ‘Jurnal în vremuri de furtună’”, scrie Revista Cariere.

Marian Staș a făcut parte din grupurile de lucru instituite de președintele Iohannis pentru conceperea proiectului România Educată, despre ale cărui obiective ActiveNews a scris aici.  Proiectul „România Educată” a fost contestat atât de grupurile de părinți, cât și de personalități ale lumii academice.

Invitat, recent, în emisiunea Piața Victoriei, difuzată de postul de radio Europa FM, Marian Staș a vorbit despre blocajele din sistemul de educație care îi fac pe elevi să se plângă de orele prea multe, de temele prea multe și de greutatea ghiozdanelor.

„Primul blocaj este cel sindical – fără ghilimele. Planurile-cadru sunt proiectate ca să aibă profesorii norme și salarii, nu ca să le fie copiilor bine. De-aici, 15,17,19 materii cu ore și ore și ore, pentru că miza de proiectare este eronată.
Al doilea motiv este tema obligativității orei de religie în trunchiul comun, aspect prins în legea organică. Este singura disciplină care este inclusă, ca articol, în Legea Educației”, a afirmat el.
 
Marian Staș este al doilea consilier controversat al Monicăi Anisie, după numirea unui obscur fost jurnalist sportiv în această funcție. Bogdan Steriopol a absolvit, însă, un master la Academia Națională de Informații.