ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Universitatea Bucureşti nu renunţă la intenţia de a-i acorda titlul de Doctor Honoris Causa lui Peter Singer, se arată într-un comunicat de presă primit la redacţie.

Reacţia Universităţii vine după ce mai multe asociaţii au reclamat faptul că Peter Singer a susţinut, de-a lungul timpului, uciderea copiilor nou-născuţi sau cu dizabilităţi.

"Distincția ce urmează a fi acordată reflectă recunoașterea reputației științifice de care se bucură profesorul Peter Singer în mediul academic internațional și nu afilierea Universității din București la toate opiniile formulate de către acesta", afirmă Universitatea Bucureşti.

Iată comunicatul integral al Universităţii Bucureşti

În urma reacțiilor apărute în mass-media, a unor scrisori și solicitări adresate conducerii Universității din București, Senatul Universității din București, forum ce aprobă conferirea titlurilor onorifice, a supus azi, 20.05.2015, spre dezbatere, criticile formulate privind decizia de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa renumitului filosof Peter Singer.
Din discuțiile purtate au rezultat următoarele aspecte:
1.Distincția ce urmează a fi acordată reflectă recunoașterea reputației științifice de care se bucură profesorul Peter Singer în mediul academic internațional și nu afilierea Universității din București la toate opiniile formulate de către acesta
2.Activitatea științifică suscită în permanență controverse, uneori extrem de aprinse. Universitatea din București continuă să susțină principiile libertății de expresie și al dezbaterii libere și responsabile a ideilor în mediul academic.
În final, menționăm că profesorul Peter Singer și-a manifestat disponibilitatea de a răspunde întrebărilor și controverselor care îl privesc prin intermediul mass-media și a cercurilor de specialitate.