Mii de utilizatori ai Facebook din toată lumea și-au schimbat parola după ce au văzut un anunț care spune Mark Zuckerberg ar fi inventat personal formula BFF (acronim care înseamnă „best friend forever” - „cel mai bun prieten pentru totdeauna”) pentru a ajuta userii să verifice cât de sigure sunt conturile lor.
 
Userii sunt determinați să testeze BFF la comentarii. Dacă acronimul devine verde după ce a fost postat, contul ar fi sigur. Dacă nu, utilizatorii sunt rugați să schimbe parola de urgență, pentru că „ar putea fi atacați de hackeri”.

Fake news-ul a apărut chiar în timpul scandalului Cambridge Analytica, o companie care a colectat prin tehnici discutabile datele personale a peste 87 de milioane de useri.

De menționat este că userii nu sunt în pericol.

Cu toate acestea, acest fake news reprezintă încă un semnal de alarmă care arată că cei mai mulți utilizatori Facebook sunt foarte naivi și fără cunoștințe IT pentru a face diferența între o informație adevărată și una falsă. 

Mark Zuckerberg nu a inventat acronimul BFF, iar feature-ul Facebook care schimbă grafica unor cuvinte a fost introdus pentru a îmbunătăți experiența userilor pe site-ul de socializare și nu pentru testarea unor probleme de securitate.