ANCOM, autoritatea de reglementare în comunicații, vrea să introducă o perioadă de probă pentru contactele de aboonament la telefonia mobilă, mai mulți utilizatori reclamând probleme cu semnalul după ce semnaseră contractele.

Perioada de probă va fi însă aplicată numai contractelor care nu prevăd acordarea de echipamente în mod promoțional. Potrivit lui Cătălin Marinescu, președintele ANCOM, dacă un abonat va constata, în perioada de probă, că nu poate utiliza respectivele servicii la nivelul calitativ asumat de operator, acesta va putea denunța unilateral contractul fără plata penalităților de reziliere anticipată.

"Acest demers al Autorității vine pe fondul mai multor plângeri primite de la utilizatori în privința calității serviciilor de comunicații, ANCOM înregistrând în perioada 2015-2016 peste 300 de reclamații pentru serviciile de telefonie mobilă și aproape 100 astfel de reclamații pentru serviciile de internet mobil. Căatoate demersurile de reglementare ale Autorității, și acesta va avea la bază o analiză atentă a problemelor identificate și a soluțiilor optime, care vor putea fi adoptate, desigur, în urma unui proces de consultare publică", a precizat șeful autorității la solicitarea Hotnews.

Inițiativa ANCOM face parte din strategia de acțiune pentru perioada 2016-2020 adoptată azi de autoritatea de reglementare în comunicații.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews