Waze anunță încheierea unui parteneriat cu compania de date din trafic INRIX, care va pune la dispoziția utilizatorilor o funcție prin care aceștia vor fi direcționați către cel mai bun loc de parcare, scrie News.ro.

Populara aplicație de navigare bazată pe feedback-ul utilizatorilor și pe hărțile Google, Waze, oferă deja o funcție prin care utilizatorii pot căuta locuri de parcare în vecinătatea destinației. Însă, prin parteneriatul cu cei de la INRIX, aceasta va deveni mai inteligentă.

INRIX este o companie care colectează date despre trafic, printre care și informații legate despre locurile de parcare. Aceasta are contracte cu unii dintre cei mai mari producători de mașini, printre care Audi, BMW, Mercedes-Benz, Volkswagen, Porsche, Lexus și Toyota, cărora le furnizează diverse date despre trafic.

Prin parteneriatul cu INRIX, recomandarea locului de parcare nu se va mai face orbește, în ideea că până acum era recomandată o parcare fără a se ști dacă există sau nu vreun loc liber. Waze va avea acum un set întreg de informații despre locurile de parcare, pe care le va folosi pentru a face recomandări inteligente.

În primul rând, Waze va ști dacă într-o anumită parcare există locuri libere. Nu vor mai exista cazuri în care utilizatorul este trimis către o parcare pentru a constata acolo că nu există locuri libere.

În al doilea rând, utilizatorii vor avea la dispoziție inclusiv informații despre taxele de parcare și vor putea astfel alege parcările mai convenabile.

În acest fel, combinând întregul set de date puse la dispoziție de INRIX, utilizatorii de Waze vor avea o imagine clară a posibilităților de parcare în momentul în care se apropie de destinație. Vor merge la sigur către un loc de parcare și vor ști de la bun început cât vor plăti pentru el.

Waze are la ora actuală peste 65 de milioane de utilizatori lunari activi și este folosită în 185 de țări.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews