Apple recunoaște, pentru prima oară după ani de teorii conspiraționiste în acest sens ale utilizatorilor, că reduce în mod intenționat performanța procesorului de la iPhone, spunând că face acest lucru pentru a evita problemele pe care bateriile bazate pe litiu le pot cauza în urma deteriorării în timp.

Acest tip de baterii se deteriorează, în mod special în cazul unui dispozitiv folosit și reîncărcat zilnic, cum este smartphone-ul, ajungând să înmagazineze din ce în ce mai puțină energie cu fiecare încărcare. 

Justificarea celor de la Apple are logică, până la un punct, însă coincidența face ca această încetinire intenționată a performanței să fie un motivator important pentru ca utilizatorii să cumpere un model nou. 

Apple spune că încetinirea se face după un an de folosire și că a început să-și încetinească propriile telefoane abia de anul trecut. 

Încetinirea, conform companiei americane, se face pentru modelele iPhone 6, iPhone 6S, iPhone SE și iPhone 7. 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews