Cel mai recent update al telefoanelor iPhone a eliminat din calendar ziua de Paști, ulterior compania confruntându-se cu critici din partea utilizatorilor.

„Duminica Paștelui apare pe calendare pentru utilizatorii de iPhone care rulează versiunile 11.2.2 ale sistemului de operare iOS al Apple, dar nu și la alți utilizatori ai versiunii 11.2.5, cea mai recentă versiune a sistemului de operare. Cu toate acestea, un utilizator a spus că Paștile a apărut în calendarul lor”, spun cei de la Fox News. „Setarea implicită pe dispozitivele iOS este pentru sărbătorile din SUA, care arată Ziua Recunostintei, Crăciunul și Ziua Independenței. Cu toate acestea, există o opțiune de adăugare a calendarelor alternative, inclusiv chinez, ebraic și islamic. Dar calendarul creștin este absent de pe această listă pe iOS 11.2.5”, adaugă Fox News.

Mai mulți utilizatori s-au plâns de dispariția zilei de Paști din calendarele lor pe forumurile Apple.

„Cum se face că Paștele nu apare pe calander, dar toate celelalte sărbători sunt?", s-a plâns un utilizator, în timp ce un altul susține că Apple a înlăturat intenționat această zi.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews