Hărțile produse de gigantul IT Apple dau o nouă eroare. Cine folosește aplicația Apple Maps pe iPhone, iPad sau Mac va avea surpriza să constate că pe drumul spre sudul litoralului unele localități au cu totul alt nume decât cel adevărat, scrie Constanta News.

Comuna constănțeană 23 August a devenit Douăzeci și Trei Decembrie, iar satul turistic 2 Mai se numește Două Mai. Dacă în aceste cazuri este vorba de greșeli care pot fi înțelese, călătorul care folosește hărțile Apple poate să viziteze localități de care nici constănțenii nu au auzit.

Apple a încurcat și numele localității Mereni – o comună situată pe drumul către punctul vamal Negru Vodă. De această dată, localitatea se numește Ebichioi.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews