Toți utilizatorii mesageriei WhatsApp sunt avertizați asupra faptului că pe acest serviciu a fost lansată o campanie de phishing, al cărei scop este acela de a obține date de la utilizatori.

Sute de utilizatori ai programului au primit un mesaj prin care sunt informați că aplicația nu va mai fi gratuită decât dacă activează un link, în aceste condiții utilizatorii fiind sfătuiți să nu acceseze link-ul.

”Aplicația WhatsApp va costa 0,01S pentru fiecare mesaj trimis. Trebuie să confirmați profilul pentru a continua să îl utiliați GRATUIT! Activați profilul dvs. aici”, este mesajul, însoțit de un link primit de mii de utilizatori ai serviciului de mesagerie WhatsApp în ultimele zile și distribuit de către foarte mulți dintre ei prietenilor și cunoștințelor cu care sunt conectați prin serviciu.

Specialiștii în securitate spun că este vorba despre o campanie de phishing al cărei scop este acela de a obține date de la utilizatori, polițiștii recomandând ca mesajele să fie ignorate și linkul să nu fie accesat.

CERT-RO (Centrul de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică) a emis o avertizare pe utilizatorii serviciului de mesagerie WhatsApp. Aceștia sunt vizați de o campanie de phishing. Atacatorii încearcă să obțină credențialele lor printr-o metodă de "validare” a datelor. Mai precis, victima primește un mesaj prin care i se cere "verificarea” datelor contului, pentru a putea beneficia în continuare de gratuitatea serviciului. Se recomandă ignorarea unor asemenea mesaje și, în special, evitarea accesării link-urilor pe care le conține.

Recomandarea specialiștilor este ca tilizatorii să nu dea niciodată click pe un link sau pe o anexă dintr-un e-mail sau SMS nesolicitat și să îl șteargă imediat, să nu acceseze pagini web care conțin greșeli gramaticale, greșeli de ortografie sau cu rezoluție mică și să instaleze o soluție antivirus dacă au la dispoziție un astfel de program.