Jani, un băiat finlandez de zece ani, a descoperit o falie de securitate la Instagram, aplicația de partajare de fotografii și videoclipuri a rețelei de socializare Facebook, potrivit  directmatin.fr.

El a arătat cum se pot suprima comentariile oricărui utilizator. Băiatul a luat legătura cu Facebook în luna februarie și a făcut dovada descoperirii sale, ștergând un text scris pe un cont creat cu acea ocazie. După câteva săptămâni, Facebook l-a contactat pe Jani pentru a stabili suma reprezentând recompensa.

Băiatul a primit un cec de 10.000 de dolari, cu care vrea să își cumpere o bicicletă și un calculator, potrivit informațiilor din ziarul finlandez Iltalehti, citat de Agerpres.

Nu este prima oară când Facebook plătește o persoană privată. Rețeaua de socializare a lansat în 2011 un program numit "Bug Bounty", având ca scop recompensarea celor care semnalează falii de securitate. Facebook a plătit de atunci 4,3 milioane de dolari unui număr de peste 800 de persoane.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews