Internetul este unul dintre lucrurile indispensabile oricărei populații, care trebuie să inventească lunar costuri mai mari sau mai mici pentru a beneficia de acesta. Un studiu realizat de cable.co.uk arată că țara cu cel mai mic tarif de internet este Ucraina, iar țara cu cel mai mare taric este Mauritania, informează Economica.net.

În Ucraina, oamenii sunt nevoiți să scoată 5 dolari pe lună, pentru un abonament la internet, iar în Mauritania locuitorii scot din buzunar 768 de dolari pe lună. În acest  clasament,al celor 13 țări din Europa de Est, România se află pe locul 10 în ceea ce privește accesul  la internet broadband, cu un preț lunar de 14,42 de dolari.

În același studiu, se arată că România și Ungaria au cel mai rapid internet, comparativ cu restul statelor Europene de Est. În clasament se află și Rusia, pe locul trei, ceea ce înseamnă că rușii scot din buzunar pentru internet, cu 9,77 dolari pe lună. Locul doi îl ocupă Sri Lanka, cu 5,65 de dolari.

În partea vestică a Europei, Italia deține cel mai ieftin internet, cu un cost mediu de 29,48 de dolari pe lună, urmată de Franța cu 31,14 dolari, Germania  cu36,68 de dolari și Monaco, cu un cost de 37 de dolari.