Mark Zuckerberg care conduce Facebook - un serviciu ce colectează datele personale pentru mai mult de un miliard de persoane din lume - pare să fie paranoic când vine vorba de propria securitate informatică.

În poza pe care Mark Zuckerberg a postat-o pentru a marca atingerea de către Instagram a 500 de milioane de utilizatori activi lunar, potrivit gizmodo.com, citat de b1.ro, se poate observa cum acesta a acoperit cu bandă camera video și audio jack-ul pentru microfoane al Macbook-ului pe care îl folosește.
 
Hackerii pot pătrunde în laptopurile personale ale oricărei persoane, pot urmări ce fac și ce spun aceștia prin intermediul camerei și al microfoanelor cu care este dotat dispozitivul, ceea ce face ca grijile lui Zuckerberg de a fi spionat să fie legitime.
 
Ironia face ca rețeaua de socializare pe care o conduce să fi introdus recent o aplicație prin care utilizatorii Facebook să poată face live video.Dacă aceștia ar proceda precum Zuckerberg, această opțiune ar deveni inutilizabilă.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews