Comisia Europeană a dechis o anchetă aprofundată după ce a constatat că autoritatea de reglementare în domeniul telecom din România, ANCOM, continuă să aplice tarifele de interconectare la nivelul stabilit în 2014 pe bază unor date care sunt considerate învechite.

Bruxelles-ul subliniază că nivelul acestor tarife în România rămâne ridicat comparativ cu cel din alte țări și că autoritatea din România nu și-a justificat adecvat propunerea.

Reducerea acestor tarife, care înseamnă prețuri mai mici pentru cei care vorbesc în altă rețea decât în cea la care sunt abonați, a fost recomandată și de Consiliul Concurenței și este cerută de RCS&RDS.   

Comisia are acum trei luni pentru a discuta cazul cu ANCOM, în stransă cooperare cu organismul autoritătilor europene de reglementare (OAREC). Comisia poate, la sfârșitul perioadei de anchetă să emită o recomandare în temeiul articolului 7 din directiva-cadru, care va impune ANCOM să modifice sau să retragă proiectul.  


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews