Comisia Europeană a dechis o anchetă aprofundată după ce a constatat că autoritatea de reglementare în domeniul telecom din România, ANCOM, continuă să aplice tarifele de interconectare la nivelul stabilit în 2014 pe bază unor date care sunt considerate învechite.

Bruxelles-ul subliniază că nivelul acestor tarife în România rămâne ridicat comparativ cu cel din alte țări și că autoritatea din România nu și-a justificat adecvat propunerea.

Reducerea acestor tarife, care înseamnă prețuri mai mici pentru cei care vorbesc în altă rețea decât în cea la care sunt abonați, a fost recomandată și de Consiliul Concurenței și este cerută de RCS&RDS.   

Comisia are acum trei luni pentru a discuta cazul cu ANCOM, în stransă cooperare cu organismul autoritătilor europene de reglementare (OAREC). Comisia poate, la sfârșitul perioadei de anchetă să emită o recomandare în temeiul articolului 7 din directiva-cadru, care va impune ANCOM să modifice sau să retragă proiectul.  2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.