Dată în judecată de un client care s-a trezit cu Windows 10 instalat pe nepusă masă, compania a acceptat să plătească 10.000 dolari pentru a închide incidentul. 

"O utilizatoare din Statele Unite ale Americii s-a trezit cu Windows 10 instalat fără să primească niciun fel de notificare. Această are o agenție de turism și pentru că mai multe programe pe care le utiliza zilnic erau incompatibile cu Windows 10, a cerut suport celor de la Microsoft. Din păcate aceștia nu au putut / nu au vrut să găsească o soluție, astfel că femeia, pe numele sau Teri Goldstein, a dat în judecată Microsoft. Pentru a închide cazul cât mai repede, Microsoft i-a oferit 10.000 de dolari pentru a-și retragre acțiunea din instanță, propunere pe care a și acceptat-o. Răspunsul Microsoft confirmă că instalarea forțată a Windows 10 fără acordul utilizatorului este ilegală, iar cei afectați pot cere despăgubiri” relatează gadget.ro. 

Pe site-ul amatorilor de jucării IT găsim un rezumat al "fenomenului " plus un antidot. Microsoft oferă timp de 1 an upgrade gratuit la Windows 10 pentru toți utilizatorii de Windows 7 și Windows 8.1. Logica acestui upgrade este aceea că sistemul de operare își descarcă toate datele necesare în calculator, însă instalarea să este un proces făcut manual (utilizatorul are ultima decizie dacă trece sau nu la nouă iteratie Windows). La început totul a mers bine și câteva sute de milioane de conturi au trecut la Windows 10, însă în ultima perioadă numărul de instalări a scăzut foarte mult, iar Microsoft a trecut la măsuri agresive. Mai mulți utilizatori reddit.com au semnalat că Windows 10 a început să se instaleze singur, fără acordul final al userilor.