Din cauza unei greșeli monumentale, acesta și-a șters informațiile unei întregi companii pe care o conducea. De vină pentru acest lucru este chiar el, care a scris un cod greșit în softul care rulează într-un server și în care sunt scrise toate informațiile despre firma sa, informează The Independent.

Codul pe care acesta l-a folosit în programul de rulare a fost "rm -rf", unul simplu, pe care mai toate persoanele care lucrează în domeniu îl cunosc. Iată ce înseamnă acesta.

"rm" transmite computerului să șteargă lucruri, este comanda folosită pentru a șterge orice lucru dintr-o bază de date.

"r" transmite selectarea tuturor lucrurilor pentru a fi șterse, dintr-un întreg folder.

"f" spune server-ului să forțeze ștergerea fișierelor, fără ca mai apoi să întrebe dacă programatorul este sigur să șteargă acele lucruri.

Toate acestea, puse sub forma unui cod simplu, au dus la un dezastru pentru Marco Marsala. El și-a șters din server orice urmă a companiei sale, a angajaților săi, dar și a clienților pe care i-a avut de-a lungul timpului.

Codul respectiv a șters și datele de urgență din server, care ar fi putut folosi pentru restaurarea informațiilor, potrivit b1.ro.

Cei mai mulți specialiști care au dezbătut problema au afirmat că este foarte puțin probabil ca Marsala să-și recupereze datele, iar firma sa va rămâne ștearsă definitiv.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews