Comunicarea în zilele noastre este greu de conceput fără un smartphone. De aici apare și dilema părinților, care se confruntă cu o mare problemă: când ar trebui să cumpere un telefon inteligent copilului?

Gabriel Krause-Grosman, un copil de 12 ani, a petrecut cinele în familia tot anul trecut încercând să își convingă părinții să îi cumpere un smartphone deoarece toți prietenii lui aveau unul, însă aceștia au refuzat, scrie Wall Street Journal.

„Cine îi dă unui școlar o platformă de jocuri cu care să se plimbe tot timpul după el?”, spune Ellen Krause-Grosman, mama copilului. „Este ca și când ți-ai învăța copilul cum să folosească droguri, dar în mod echilibrat”.

Ea și soțul ei sunt îngrijorați că nu își pot proteja copilul de jocuri video care creează dependență, pornografie sau prădători online.

Într-un final, aceștia au cedat. Gabriel a primit un smartphone, iar de atunci a rărit cursurile de vioară și joaca cu prietenii de la care era nelipsit. „Petrec mult prea mult timp pe telefon”, spune copilul.

Cumpărarea unui smartphone pentru copil a devenit una dintre cele mai grele decizii pe care le ia un părinte în ultimii zece ani, de când Apple a lansat iPjone-ul și a reinventat rutina zilnică a oamenilor.

Aproape 75% din adolescenți au acces la un smartphone – arată un studiu realizat în 2015 de Pew Research Center – și că deblochează ecranul telefonului de cel puțin 95 de ori pe zi, potrivit firmei de cercetare Verto Analytics.

Acești adolescenți petrec, în medie, nouă ore pe zi lipiți de ecrane, potrivit Common Sense Media, o organizație non-profit care promovează utilizarea cu grijă a smartphone-urilor.