Un expert în dezintoxicare din Marea Britanie a avertizat, într-o conferință pe teme de educație ținută recent la Londra, ca smartphone-urile oferite copiilor la vârste nepotrivite pot avea efecte la fel de negative ca cele ale „unui gram de cocaină", potrivit Go4it.

Mandy Saligari, director la celebra clinică de dezintoxicare Charter, a spus că aplicații precum Instagram și Snapchat pot creea dependență la fel de mare ca alcoolul sau drogurile în rândurile copiilor.

„Mereu le spun oamenilor că atunci când le dai copiilor un smartphone sau o tabletă, le dai de fapt o sticlă de vin sau un gram de cocaină", a declarat Saligari.

Ea spune că a tratat câteva paciente foarte tinere care credeau că este ceva normal să-i trimiți poze nud unei persoane străine, pe care nu o cunoști în realitate.

„Ele nici nu se gândeau la implicațiile care țin de intimitate și securitate ale acestor lucruri", a mai spus Saligari.

Experta i-a rugat pe părinți să ia în calcul nevoile compulsive pe care le generează folosirea unui smartphone de către copii, similare cu cele generate de alcool și droguri.

Potrivit studiilor efectuate până acum, cu cât un copil primește un telefon inteligent mai târziu, cu atât mai bine. Asta deoarece smartphone-urile distrag atenția copiilor de la cel mai important lucru din viața lor, școala, și îi expun la riscuri precum hărțuirea online, sexting-ul sau pedofili.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews