Dacă nu sunt atenți, utilizatorii Facebook risca să cadă pradă unei noi escrocherii cibernetice.

Utilizatorii sunt ademeniți să dea click pe videoclipuri cu titluri de genul "My first video", "My video" sau "Private video". În continuare, victimele sunt direcționate câte un YouTube fals, unde li se cere să instaleze o extensie suplimentară pentru a putea urmări videoclipul.

Dacă este instalat acest plug-in, o versiune a "Make a GIF", browserul utilizatorului va fi infectat, iar wall-ul său de pe Facebook va fi inundat de postări false cu videoclipuri în care sunt etichetați cei din lista sa de prieteni. Aceștia vor primi un mesaj, via Messenger, cu același conținut dăunător.

Malware-ul a fost descoperit în urma unei analize efectuate de firma de servicii de securitate IT ESET.

La începutul lunii aprilie, sistemele ESET au identificat această amenințare de peste 10.000 de ori în zeci de țări din întreaga lume, potrivit ziare.com. Momentan, malware-ul afectează doar utilizatorii Chrome, însă nu există nici o o garanție că acesta nu se va răspândi și la alte browsere în viitor.