Rețeaua de socializare americană Facebook a anunțat că va schimba în câteva săptămâni algoritmul care reglementează ordinea de afișare a articolelor în fluxul News Feed al utilizatorilor săi pentru a reduce numărul titlurilor de tip "clickbait", informează Reuters și France Presse.

Schimbarea vizează în special titlurile care ascund în mod intenționat informațiile necesare pentru a înțelege ceea ce conține un articol sau exagerează pentru a induce în eroare cititorii și a-i încuraja să deschidă un link către un articol publicat pe altă pagină. 

''Oamenii ne-au spus că vor să vadă mai puține publicații cu titluri destinate să atragă click-uri'', explică Facebook într-un mesaj pe blogul său oficial. Compania primește mii de plângeri pe zi în legătură cu acest gen de titluri, a declarat Adam Mosseri, vicepreședinte de management de produs pentru News Feed. 

Într-un efort de a elimina clickbait-ul de pe site-ul său, Facebook a creat un sistem care identifică și clasifică astfel de titluri, potrivit Agerpres. Compania poate determina apoi ce pagini sau domenii web postează mari cantități de titluri clickbait și le afișează mai jos în News Feed. Cu această actualizare, oamenii vor vedea mai puține asemenea articole și mai multe informații pe care le doresc mai sus în fluxul lor de noutăți.

Schimbările de algoritm ale rețelei, care revendica 1,71 miliarde de utilizatori la sfârșitul lunii iunie, sunt foarte urmărite de către editorii de site-uri, deoarece acestea pot avea o mare influență asupra traficului către paginile lor și, în consecință, asupra veniturilor lor din publicitate.

 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews