Facebook a integrat o serie de instrumente care-l transformă (și) într-un site de job-uri, devenind astfel concurent direct pentru Linkedin și pentru toate site-urile de job-uri actuale. Compania americană a început să testeze încă din noiembrie anul trecut o serie de opțiuni care vizează slujbele și care vor putea fi folosite de ambele părți angrenate în procesul de angajare. Începând de astăzi, aceste opțiuni sunt lansate în mod oficial, scrie News.ro.

În principiu, vorbim de două opțiuni. Pe de o parte, va exista un nou tip de postare care le va permite paginilor de Facebook să publice un format de posturi creat special pentru job-uri. Companiile vor folosi acest nou tip de posturi pentru a-și face cunoscute job-urile disponibile.

Pe de altă parte, companiile care listează un număr mai mare de job-uri vor beneficia de un tab special în cadrul propriei pagini de Facebook unde vor se vor regăsi toate slujbele disponibile.

Postările de job-uri, pe lângă descrierea de rigoare, vor avea și un buton ce va putea fi folosit pentru a aplica. În cadrul procesului de aplicare pentru un job, care va folosi aplicația Messenger pentru a face legătura dintre cele două părți, Facebook va completa automat datele personale ale utilizatorului, simplificând astfel procesul dar creând și preocupări legate de intimitate.

Această abordare ar putea crea reticențe în a folosi Facebook ca un site de job-uri în rândul utilizatorilor. Mulți dintre aceștia nu doresc ca postările proprii de pe rețelele sociale să fie cunoscute angajatorilor.

Cei de la Facebook anunță că, pe viitor, vor filtra job-urile afișate utilizatorilor pentru ca acestea să fie cât mai relevante. Se vor lua în considerare criterii precum nivelul de educație și experiența pentru ca job-urile pe care un utilizator le vede să fie cât mai apropiate de competențele acestuia.

Noile opțiuni sunt lansate astăzi în Statele Unite și Canada. Eventual, acestea vor fi disponibile la nivel global, dar Facebook nu a făcut deocamdată niciun anunț în acest sens.