Google ar putea fi amendat de Comisia Europeană cu trei miliarde de euro, potrivit unor surse citate de The Telegraph. Gigantul IT este acuzat de autoritățile europene că a manipulat rezultatele motorului de căutare pentru a promova propriile sale servicii.
 
Dacă Google ar fi amendat, aceasta ar fi cea mai mare sancțiune acordată vreodată de autoritățile de la Bruxelles. Amenda de trei miliarde de euro pe care Google ar urma să o primească de la Comisia pentru Concurență ar reprezenta jumătate din pedeapsa maximă de șase miliarde de euro care poate fi acordată în acest caz.

După ce sancțiunea va fi anunțată oficial, Google va avea posibilitatea să o conteste, așa cum s-a mai întâmplat și în trecut în cazul altor companii. 

Pe lângă ancheta privind rezultatele căutărilor online, autoritățile europene investighează Google, potrivit digi24.ro, și pentru monopolul pe care l-ar avea sistemul de operare Android pe dispozitivele mobile.  


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews