Hackerii au reușit să spargă peste 500 de milioane de conturi Yahoo în urma unor atacuri cibernetice lansate în anul 2014, conform Gândul.info.

„O investigație recentă efectuată de Yahoo! Inc. a confirmat că din rețele ale companiei au fost furate, la sfârșitul anului 2014, copii ale unor date de acces la conturi online, autorii fiind, din ceea ce credem, indivizi susținuți de state. Informațiile conturilor au inclus nume, adrese email, numere de telefon, date de naștere, parole criptate și, în unele cazuri, întrebări și răspunsuri de securitate, criptate și necriptate. Investigația aflată în curs sugerează că printre informațiile sustrase nu figurează parole neprotejate, date despre carduri bancare sau informații despre conturi bancare; în sistemele afectate nu par a fi date despre carduri și despre conturi bancare. Pe baza investigației, Yahoo apreciază că au fost sustrase informații despre cel puțin 500 de milioane de utilizatori; nu există motive să credem că hackeri susținuți de state ar avea acces în prezent la rețelele Yahoo", a transmis compania IT americană, precizând că autoritățile competente au fost anunțate.

"Yahoo a inițiat procedurile de înștiințare a utilizatorilor afectați și a luat măsuri pentru securizarea conturilor online ale acestora", precizează compania, conform site-ului BusinessWire.com. și publicației The Wall Street Journal.

Compania Yahoo le recomandă utilizatorilor care nu și-au schimbat parolele de acces din 2014 până în prezent să le modifice.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews