Un grup de tineri au creat Sotiras, platforma online de socializare ortodoxă, cu scopul de a fructifica libera circulație a informației pentru promovarea frumosului, normalității și a valorilor creștine între oameni ce împărtășesc idei asemănătoare și care s-au săturat să fie discriminați sau cenzurați pentru exprimarea credinței lor.

Proiectul, apărut cu binecuvântarea părinților din Sfântul Munte Athos, de la Chilia „Buna Vestire” din Schitul Lacu, nu își dorește să capete forme ortodoxe extremiste, ci își dorește să fie un loc online unde creștinii să poată comunica liber, informează site-ul Mărturie Athonită

Această alternativă ortodoxă la canalele populare de social media se află deocamdată în faza de testare, aplicanții neputând deveni membri ai comunității decât în urma completării unui formular cu nume, prenume, e-mail și telefon, urmând să primească ulterior un link de înscriere. 

Potrivit Agenției de Știri Basilica, „Sotiras” este corespondentul din limba greacă al noțiunii de Eliberare, Izbăvire sau Mântuire. Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews