Joi, 27 iunie, a fost anunțată punerea în funcțiune a primelor stații de emisie 5G în București, informează Europa FM.

Mai precis, RCS&RDS a dat drumul primei rețele 5G în Centrul Vechi din București, „cea mai aglomerată zonă a Capitalei României”, după cum anunță sursa citată.

„România este acum pe harta mondială a tehnologiei de ultimă oră 5G disponibile «live», în teren. Aceasta este o veste bună pentru clienții Digi Mobil, care, prin intermediul primelor stații de bază, vor avea chiar de azi acces la servicii de date mobile cu viteze 5G și latență mică. Este încă un pas important făcut de compania noastră spre viitorul convergent al comunicațiilor, după testul pe platforma prototip 5G realizat acum un an. Este momentul concretizării unui proiect la care au lucrat, în ultima perioadă, echipe mixte formate din specialiștii noștri și ai partenerilor noștri. Totul pentru a pune la dispoziția clienților cele mai bune servicii de comunicații mobile, cât mai curând posibil, la cele mai ofertante și accesibile prețuri de pe piață”, a declarat Valentin Popoviciu, vicepreședintele Consiliului de Administrație DIGI | RCS & RDS, citat de Europa FM.

Conform Europa FM, primele stații de bază din „rețeaua Digi Mobil 5G Smart vor deveni active și în alte localități: Constanța și Mamaia, Oradea, Cluj-Napoca și Iași. Din septembrie, se vor extinde serviciile și în Sinaia, Bușteni, Predeal, Poiana Brașov, Brașov, Timișoara, Craiova și Sibiu”.

În urmă cu o zi, Vodafone a anunțat că oferă clienților săi tehnologia 5G prin intermediul unor abonamente dedicate. Vodafone anunță, prin intermediul unui comunicat de presă, că cei care beneficiază de abonamentele Red Infinity vor putea folosi internetul de mare viteză prin tehnologia 5G în anumite zone din București, Cluj-Napoca și Constanța, fără să specifice cu precizie zonele în care au fost instalate antenele.

La începutul lunii aprilie, Bruxelles-ul devenise primul oraș care bloca implementarea 5G din cauza temerilor pentru sănătatea cetățenilor, după cum informa ActiveNews, citând The Brussels Times. 
 
În mai, orașul Geneva din Elveția anunța că blochează ridicarea antenelor 5G.

Asociația Pro Consumatori a anunțat și ea demararea unei campanii de conștientizare a riscurilor pentru sănătate pe care le implică utilizarea tehnologiei 5G. Conform asociației, există peste 140 de articole tehnice și științifice publicate în 2018 pe plan internațional „care evidentiaza impactul negativ asupra sanatatii si mai ales efectele insuficient controlate ale acestor campuri electromagnetice pulsate. Totusi, dovezile clinice acumulate despre oameni bolnavi, sensibili și afectați de electrosmog, dovezi experimentale legate de distrugerea ADN, a celulelor și organelor într-o largă varietate de plante și animale, precum și dovada epidemiologică a faptului că majoritatea afecțiunilor civilizației moderne: cancer, boli de inimă și diabet sunt, în mare parte, cauzate de poluarea electromagnetică”.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews