Daca doresti sa achizitionezi un PC pentru familia ta, dar nu vrei sa cheltui o suma uriasa de bani, recomandarea noastra este sa iti indrepti atentia catre piata de calculatoare second hand. Atat timp cat le cumperi de la un furnizor IT cu experienta, vei obtine un produs fiabil, cu o durata de viata indelungata si, foarte important, la un pret de 2-3 ori mai mic decat al unui produs nou cu performante similare.

Tinand cont de faptul ca produsul va fi utilizat si de catre copii, este indicat sa optezi pentru calculatoare second hand, deoarece sunt mai rezistente, mai rapide si mai usor de reparat decat laptopurile. Totodata, un PC ii va permite copilului tau sa adopte o pozitie corecta, fara a-si suprasolicita coloana si fara a-si pune in pericol vederea, intrucat ochii vor fi la o distanta mai mare de monitor decat in cazul unui laptop.

In calitate de cap al familiei, ar trebui sa creezi fiecarui membru un cont separat si sa le fixezi cele mai utilizate programe si aplicatii pe bara de la Windows (pin to taskbar), pentru un acces mai usor si mai rapid. Totodata, sfatul nostru este ca aceste conturi sa nu fie de administrator, ci cu drepturi limitate, pentru a proteja calculatorul second hand de virusi si de programele de tip malware. In ceea ce priveste copiii, poti utiliza functia de control parental de la Windows, pentru a limita aplicatiile folosite, site-urile pe care intra si timpul petrecut de acestia in fata PC-ului.

Ce performante trebuie sa aiba calculatoarele second hand de familie

In situatia in care optezi pentru un furnizor IT cu o reputatie impecabila, asa cum este Interlink, care domina de peste 20 de ani aceasta piata extrem de competitiva, vei putea sa alegi dintre sute de modele de calculatoare second hand. Acestea provin de la branduri renumite la nivel mondial, precum Bluechip, Acer, Fujitsu Siemens, Dell, Hyundai, HP, NEC, Lenovo, Samsung si Osborne. Totodata, acestea au procesoare puternice, de la Intel Pentium 4 pana la Intel Core i7.

Iata in continuare cele mai importante specificatii ale calculatoarelor second hand de la Interlink:

- frecventa procesor - intre 1,80 GHz si 3,70 GHz;

- capacitate RAM - intre 1 GB RAM si 64 GB RAM;

- capacitate HDD - intre 80 GB si 2 TB;

- carcasa - MT/Tower, Mini Tower, Small Form Factor, SFF/Desktop, USDT, Tower.

Prin urmare, in functie de scopul in care fiecare utilizator va folosi calculatorul si nevoile sale, vei putea alege configuratia potrivita. Totodata, nu trebuie sa uiti de periferice: monitorul trebuie sa fie mare si sa aiba o imagine foarte clara, tastatura si mouse-ul trebuie sa fie ergonomice, iar boxele trebuie sa ofere un sunet de calitate.

De asemenea, daca alegi sa cumperi calculatoare second hand de la Interlink, vei avea parte de numeroase alte beneficii:

- garantie standard de 12 Luni, care poate fi prelungita pana la 5 ani, prin intermediul serviciului de garantie extinsa;

- transport gratuit pentru comenzi a caror valoare depaseste 150 de Lei;

- livrare rapida in toata tara, in maximum 48 de ore;

- drept de retur in 60 de zile;

- un credit de 5% din valoarea oricarei comenzi online, pentru a cumpara si alte produse de pe site.