Compania Microsoft a anunțat că renunță la Paint, programul fiind deja inclus pe o listă de aplicații ce vor fi eliminate definitiv din Windows sau la care nu se va mai lucra pentru a fi dezvoltate, scrie BBC.

Paint a făcut parte din sistemul Windows încă din 1985, fiind cunoscut pentru simplicitatea și rezultatele artistice de bază. Utilizatorii aplicației vor trebui să se mulțumească cu fratele mai mic al lui Paint, Paint 3D, care va rămâne accesibil.

Potrivit comunicatului, din toamnă, Microsoft va face și mai multe schimbări cu privire la aplicațiile pentru sistemul de operare Windows. Mai exact, vor mai fi eliminate și programele Outlook Express și Reader, care vor fi înlocuite cu aplicațiile Mail și Microsoft Edge.

Utilizatorii și-au exprimat dezamăgirea prin mai multe postări în care regretau dispariția bruscă a iubitei aplicații, care nu de puține ori ne-a salvat de plictiseală în copilărie.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews