Compania Microsoft a anunțat că renunță la Paint, programul fiind deja inclus pe o listă de aplicații ce vor fi eliminate definitiv din Windows sau la care nu se va mai lucra pentru a fi dezvoltate, scrie BBC.

Paint a făcut parte din sistemul Windows încă din 1985, fiind cunoscut pentru simplicitatea și rezultatele artistice de bază. Utilizatorii aplicației vor trebui să se mulțumească cu fratele mai mic al lui Paint, Paint 3D, care va rămâne accesibil.

Potrivit comunicatului, din toamnă, Microsoft va face și mai multe schimbări cu privire la aplicațiile pentru sistemul de operare Windows. Mai exact, vor mai fi eliminate și programele Outlook Express și Reader, care vor fi înlocuite cu aplicațiile Mail și Microsoft Edge.

Utilizatorii și-au exprimat dezamăgirea prin mai multe postări în care regretau dispariția bruscă a iubitei aplicații, care nu de puține ori ne-a salvat de plictiseală în copilărie.2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.