Marius Bostan, ministrul Comunicațiilor atrage atenția că dacă va fi adoptat proiectul de lege care interzice amplasarea antenelor de telefonie mobilă în apropierea școlilor sau spitalelor România va înregistra o scădere a vitezei traficului pe internet.

"Guvernul nu s-a opus dezvoltării infrastructurii necesare unui internet de mare viteză și asta a stimulat această industrie și de aceea a ajuns România în topul țărilor cu internet de mare viteză, prin apariția autostrăzilor informaționale”, a afirmat luni ministrul Marius Bostan, potrivit News.ro.

"Acum văd că se discută despre scoaterea antenelor GSM din orașe. Dacă acest proiect va fi adoptat, nu vom mai avea cu ce să ne lăudam", a completat el.

Recent, senatorii au votat un proiect legislativ care modifică legea privind regimul infrastructurii rețelelor de comunicații electronice.

Dacă antenele GSM vor fi scoase din orașe, ar fi „un dezastru”, a spus ministrul la Digi24.

"Amplasarea pe proprietățile publice sau private a rețelelor de comunicații electronice care realizează procesarea și transportul semnalelor prin suport electromagnetic se face la o distanță de minimum 500 de metri față de unitățile de învățământ, unitățile sanitare, centrele de plasament și căminele de bătrâni", se arată în proiect.

Dacă va fi votat și promulgat în această formă, proiectul ar avea ca efect scoaterea celor mai multe antene din perimetrele orașelor, spun specialiștii.

În ultimi ani au fost depuse mai multe reclamații depuse la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC) în care se solicită reglementarea mai strictă a amplasării antenelor de telefonie mobilă.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews