Misterul legat de fondatorul monedei virtuale Bitcoin a fost lămurit. 

Omul de afaceri australian Craig Wright a recunoscut că el este „vinovatul” și a pus capăt astfel unor speculații de ani de zile.

Acesta a mărturisit că el este de fapt Satoshi Nakamoto, personajul misterios despre care se spunea că a creat cea mai cunoscută monedă virtuală din lume. Australianul a prezentat dovezile unor reporteri de la BBC și The Economist - mesaje criptate și semnate digital, folosite la începutul erei Bitcoin.

Potrivit The Independent, citat de digi24.ro, fondatorul Bitcoin deține un milion de monede virtuale, care valorează 450 de milioane de dolari. În toată lumea, sunt 15 milioane de bitcoins.  


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews